Revell uitgelicht

Revell Logo

Revell is één van de toonaangevende producenten in modelbouw. De collectie omvat duizenden modellen. Al bijna 60 jaar staat Revell voor de ontwikkeling en productie van originele kunststofmodellen. Marktleider in Duitsland en Europa.

Revell’s jarenlange ervaring heeft het merk synoniem gemaakt met een fascinerende en diverse modelbouwwereld. Een assortiment dat in staat is om aan de wensen van alle modelbouwers te voldoen. Of het nu kinderen of volwassenen, professionals of beginners zijn. Iedereen kan zijn passie nastreven en zijn dromen waarmaken.

Ontdek Revell en laat u inspireren door het assortiment dat bij ons ruim voorradig is.

 

Vliegtuigen

 

De geschiedenis van het vliegen vanaf de 1e wereldoorlog met z’n dubbel- en driedekkers. De 2e wereldoorlog met de jagers en bommenwerpers die nog steeds tot de verbeelding spreken. De vele moderne militaire vliegtuigen die in legio nieuwsberichten in beeld komen. Maar natuurlijk komt ook de burgerluchtvaart ruimschoots aan bod. Van zweefvliegtuigen, via kleine en grote proptoestellen tot aan de moderne, grote intercontinentale straalvliegtuigen.

 

Ruimtevaart en Science Fiction

 

Een viertal modellen van de Apollo maanvluchten brengt de wetenschap dichtbij.

 

Helikopters

 

De helikopters vormen een wereld apart bij Revell. Dit vanuit de gedachte dat ze een speciale groep modelbouwers aanspreken. De militaire modellen zijn ruim vertegenwoordigd. De overbekende Bell en Lynx helikopters die in velerlei vorm overal ter wereld hun veelzijdigheid bewezen hebben. Maar ook de Apache gevechtshelikopter. De civiele modellen zijn afgeleid van onder andere Airbus en Agusta.

 

Schepen

 

Het assortiment schepen omvat zo ongeveer de hele scheepvaartgeschiedenis. Beginnend met zeilschepen zoals het Vikingschip en piratenschepen, tot aan beroemde schepen als de H.M.S. Victory en de Cutty Sark. De modernere civiele scheepvaart is vertegenwoordigd met een kleurrijke verzameling. Sleep- en reddingsboten, passagiersschepen voor de lijndienst en voor cruises, maar ook moderne containerschepen. Het militaire segment met alle bekende schepen uit de geschiedenis. De torpedobootjager waarmee Soldaat van Oranje aan land werd gezet, maar ook de Ark Royal en de Bismarck. Met 7 modellen van onderzeeboten komen ook de liefhebbers daarvan aan bod.

 

Auto’s en motoren

 

De autocollectie van Revell omspant een zeer ruime geschiedenis. De Volkswagen Kever en de T1 Bus, de 2CV of lelijke eend. De Ford Mustang en de Chevrolet Corvette van verschillende modeljaren. Teveel om op te noemen. Een mooie collectie eigentijdse sportwagens. Zowel voor de weg als voor het circuit. Vier prachtige modellen van zware motorfietsen met onder andere Honda en BMW.

 

Vrachtwagens

 

Een klein maar fijn assortiment met trekkers van Peterbilt en Kenworth, maar ook modellen van Mercedes. De overbekende, klassiek Engelse rode dubbeldekker en brandweervoertuigen.

 

Militaire modellen

 

Tanks, halftracks, vrachtwagens en personeelsvoertuigen uit de 2e wereldoorlog. Maar ook modellen die vandaag de dag door de diverse legers worden gebruikt. Verder veel militaire figuren uit vroegere en tegenwoordige tijden.

 

Model- en geschenksets

 

Een belangrijk deel van de collectie wordt gevormd door modelbouwsets waarin alle materialen (inclusief verf) zijn samengebracht. Alles wat hiervoor beschreven wordt is on diverse vormen ook in setvorm verkrijgbaar.

 

De meeste plaatjes leiden naar de webshop.
Copyright © 2014 - 2019 | Grootendorst Modeltreinen & Modelbouw