El Pilar / Hemingway – Constructo 80841

Constructo Logo

El Pilar / Hemingway

 

Bron: https://www.hemingwayhome.com/pilar/

Voor de Noord-Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway was de band met de zee erg belangrijk. Dit wordt weerspiegeld in zijn werk waarin hij op een moeilijk te overtreffen wijze over de visserij schrijft.

In 1934 voelt hij de behoefte om zijn eigen vaartuig te bezitten en geeft hij de opdracht om volgens zijn eigen specificaties een jacht te bouwen.

Het jacht werd door de Boston Wheeler Brothers te Brooklyn gebouwd. Het is gemaakt van mahonie- en eikenhout, heeft een lengte van 11.86 meter en een breedte van 3.65 meter. Het vaartuig was uitgerust met een scheepsmotor van het merk Chrysler van 110 PK en eveneens met een kleinere hulpmotor voor het geval de eerste uit zou vallen.

“Het is een stevig en bij elke toestand van de zee bestuurbaar vaartuig. Het heeft een lage achtersteven, met een dikke houten cilinder om grote stukken aan boord te hijsen. De stuurbrug is zo stevig dat je er met een grote vis kunt worstelen.” — Hemingway.

Hemingway doopte het jacht met de naam Pilar, ter ere van de beschermheilige van Zaragoza, waaruit zijn voorliefde voor Spanje blijkt.

El Pilar / Hemmingway
Constructo 80841
Schaal 1 : 27
Lengte 44,0 cm
Breedte 13,0 cm
Hoogte 22,0 cm
Niveau 5 +++
Onderdelen zie afbeelding
Schilderen Ja
Verf inbegrepen Nee
Prijs € 89,95

 

Dit model moet geheel worden gebouwd en bestaat hoofdzakelijk uit hout. U heeft enkel nog lijm en een hobbymesje nodig om dit bouwpakket te kunnen bouwen.

  • Volledig lattenbouw
  • Laser gesneden
  • Inclusief beslag
  • Inclusief Nederlandstalige handleiding

Klik op de afbeelding van de doos om naar de webshop te gaan.

Geplaatst op 18 september 2019 in Constructo door JohanCopyright © 2014 - 2019 | Grootendorst Modeltreinen & Modelbouw