Stoomsleepboot Sanson – Artesanía Latina 20415

Dezer dagen zo’n 2 eeuwen geleden kwamen de eerste stoomsleepboten in de vaart. Als gevolg van de motorisatie van (zeil)schepen werden deze steeds groter en sneller. Daarmee verloren ze het gemak waarmee ze in de haven konden manoeuvreren. Zo werd de sleepboot geboren, een nieuw type schip van kleine tonnage en geringe diepgang, maar met meer dan genoeg drijvende kracht en wendbaarheid om schepen veel groter dan zichzelf te helpen.

Een voorbeeld daarvan is de ‘Sanson’ uit 1930. Het schip was geheel van hout. Een stoomketel van 2.000 pk gaf het schip een snelheid van 14 knopen, zo’n 25 km/u.

Artesanía Latina heeft van dit schip een model uitgebracht. Het model is zeer zorgvuldig en waarheidsgetrouw op schaal 1:50 gereproduceerd en voorzien van zeer gedetailleerde laser gesneden onderdelen van hout en metaal.

De moeilijkheidsgraad van dit model is met 2 sterren redelijk laag en geschikt voor de beginnende modelbouwer. Deze complete houten modelbouw set wordt geleverd met uitgebreide stap-voor-stap bouwinstructies voorzien van afbeeldingen in kleur om de stappen goed te kunnen doorlopen.

Stoomsleper Sanson
Artesanía Latina 20415
Schaal 1 : 50
Lengte 60,5 cm
Breedte 13,0 cm
Hoogte 35,0 cm
Niveau 2 (14+)

 

Klik op de afbeelding van  de doos om naar de webshop te gaan.

Geplaatst op 4 april 2019 in Artesania Latina door JohanCopyright © 2014 - 2019 | Grootendorst Modeltreinen & Modelbouw