Hawker Hurricane Mk.I Tropical – Airfix 05129

Airfix Logo

Hawker Hurricane Mk.I Tropical – Airfix 05129

 

Hoewel hij vaak werd overschaduwd door de Supermarine Spitfire was de Hawker Hurricane in feite de meest capabele jager van de RAF tijdens de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog.
Hoewel langzamer dan de Messerschmitt Bf109 en met een minder destructieve bewapening was de Hurricane in staat om scherper te draaien en veel schade te absorberen. Tijdens de Battle of Britain was het de meest talrijke jager van de RAF, voornamelijk belast met het aanvallen van de Duitse bommenwerpers.

Vele azen zoals Robert Stanford-Tuck, Douglas Bader en Pat Pattle hebben aanzienlijke successen behaald met de Hurricane. Nadat de Battle of Britain voorbij was werden de Hurricanes in de hele wereld gebruikt, van het Midden-Oosten tot Rusland en zelfs aan boord van vliegdekschepen als de Sea Hurricane. Maar de zomer van 1940 zal altijd worden gezien als de glorietijd van de Hurricane.

Veel van de Hurricanes werden ‘getropicaliseerd’ en kwamen aan het front met een onder de neus gemonteerd Vokes carburateur stoffilter waardoor het ​​profiel van de Hawker significant veranderde.

 

Hawker Hurricane Mk.I Tropical
Airfix 05129
Schaal 1 : 48
Lengte 20,0 cm
Spanwijdte 25,5 cm
Niveau 2
Onderdelen 127
Schilderen Ja
Verf inbegrepen Nee
Prijs € 23,50

 

Klik op de afbeelding van de doos om naar de webshop te gaan.

Geplaatst op 30 oktober 2019 in Airfix door JohanCopyright © 2014 - 2019 | Grootendorst Modeltreinen & Modelbouw